Σειρά βασισμένη σε βιβλίο του Φίλιπ Ντικ

man in high castle dickΈνα βιβλίο του Φίλιπ Ντικ θα μεταφερθεί στην μικρή οθόνη και θα προβληθεί σε live streaming από την Amazon, με παραγωγό τον Ρίντλεϊ Σκοτ, ο οποίος είναι εκείνος που είχε βάλει την υπογραφή του και στην ταινία Blade Runner, που είχε επίσης βασιστεί σε ένα βιβλίο του Φίλιπ Ντικ, με τίτλο “Do Androids Dream of Electric Sheep?”. Αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον…

Η σειρά θα εκτυλίσσεται στην Αμερική του 1962, όπου οι ΗΠΑ έχουν χάσει τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τώρα βρίσκονται υπό κατοχή: η ναζιστική Γερμανία κατέχει το ανατολικό μέρος των πρώην ΗΠΑ και οι Ιάπωνες το δυτικό. Οι Αμερικανοί θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας. 

Η δουλεία έχει νομιμοποιηθεί ξανά. Οι ελάχιστοι εβραίοι που κυκλοφορούν κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα. Κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη σε τίποτε.

Σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα, κάποιοι συνεχίζουν απτόητοι να σχεδιάζουν με μυστικιστικό πάθος τον Όλεθρο, άλλοι επιχειρούν να επιβιώσουν, ξεπουλώντας όσο όσο το παραμικρό ίχνος της ανθρωπιάς τους, ενώ κάποιοι, λιγότεροι, επιμένουν να αντιστέκονται… Εν μέσω μίας τέτοιας κατάστασης, εμφανίζεται μία ταινία που αντιστρέφει την πραγματικότητα: σε αυτήν, οι Γερμανοί είναι οι ηττημένοι και οι Σύμμαχοι είναι οι νικητές. Ποια είναι, όμως, η αλήθεια; Η υπόθεση αυτή ανήκει στο μυθιστόρημα του Φίλιπ Κ. Ντικ με τίτλο «Ο άνθρωπος στο ψηλό κάστρο».

Η σειρά θα προβληθεί στην ιστοσελίδα live streaming Amazon το 2016. Ήδη έχει προβληθεί ο πιλότος, ενώ στη δημοσιότητα έχει δοθεί και το τρέιλερ.

Πηγή: in.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.