Βιβλία για το καλοκαίρι που προτείνει ο Bill Gates

Ένας από τους πιο πλούσιους και επιτυχημένους ανθρώπους στον πλανήτη, ο συνιδρυτής της Microsoft, είναι σίγουρο ότι ξέρει να διαλέγει το τι να διαβάσει. Κατά την προσφιλή του τακτική, ο Bill Gates παρουσιάζει και φέτος τη λίστα με τις αναγνωστικές του προτάσεις για το καλοκαίρι και αξίζει να της ρίξουμε μια ματιά. 

Ας δούμε, λοιπόν ποιες είναι οι προτάσεις του Bill Gates, όπως τις παρουσιάζει το businessnews.gr.

A Full Life- Από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Jimmy Carter

Ο Gates γράφει σχετικά «το βιβλίο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς το γεγονός ότι ο Jimmy Carter μεγάλωσε σε ένα σπίτι στην αγροτική Γεωργία χωρίς τρεχούμενο νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και επαρκή μόνωση διαμόρφωσε – είτε θετικά είτε αρνητικά- τη συμπεριφορά του στο Λευκό Οίκο.

Born a Crime – Από τον Trevor Noah

«Οι περισσότερες ιστορίες του Noah για την ανατροφή του στη Νότια Αφρική είναι τραγικές. Το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα από την ανάγνωση του βιβλίου είναι ότι θα γελάσετε», αναφέρει ο Gates.

Hillbilly Elegy – Από τον J.D. Vance

«Ενώ το βιβλίο αποκαλύπτει κάποιες κρυφές πτυχές πίσω από οικογενειακά θέματα που σχετίζονται με τη φτώχεια, η πραγματική μαγεία του είναι στην ίδια την ιστορία που προβάλει και στη γενναιότητα του συγγραφέα να την περιγράψει», επισημαίνει για το βιβλίο ο Gates.

Homo Deus- Από τον Yuval Noah Harari

Ο Gates τονίζει ότι «δεν συμφωνώ απόλυτα με τον Harari αλλά αυτό το βιβλίο είναι μία «έξυπνη» ματιά στο μέλλον της ανθρωπότητας».

The Heart- Από την Maylis de Kerangal

«Το βιβλίο χρησιμοποιεί ωραία λόγια για να σας παρουσιάσει κάποια πρόσωπα, τα οποία περιλαμβάνονται στην ιστορία για μόλις μερικά λεπτά», σημειώνει ο Gates για το συγκεκριμένο βιβλίο.

Καλές μας αναγνώσεις!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.