Τίτλοι τέλους για το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη

eleftheroudakis endΤην Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 θα σημάνει για το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη ένα τέλος και ταυτόχρονα μία (νέα) αρχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, στην οποία σημειώνονται τα ακόλουθα: “Μετά από λειτουργία πάνω από 100 χρόνια στο χώρο του βιβλίου και 21 χρόνια στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, κλείνουμε το βιβλιοπωλείο μας και σκεφτόμαστε “έξω από το κουτί”, συμμετέχουμε στο διεθνή προβληματισμό με θέμα το βιβλίο και προετοιμαζόμαστε για το επόμενο μας “βιβλιοπωλείο”, αλλά αρνούμαστε να το κάνουμε, όσο δεν υπάρχει θετικό και σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας”.

Η ανακοίνωση συνεχίζει: “Γιατί το κάνουμε; Ας πάμε λίγο πίσω.

Αρχικά, υπήρχε ο βωβός κινηματογράφος. Ακολούθησαν οι πρώτες ομιλούσες ταινίες και ελάχιστοι πίστεψαν στο μέλλον τους. Τελικά όμως, επέζησαν. ‘Επειτα, ανακαλύψαμε το βίντεο και αρχίσαμε να νοικιάζουμε ταινίες για να τις βλέπουμε ξαπλωμένοι στον καναπέ. Πολλοί προείδαν το τέλος των κινηματογράφων. Όμως οι κινηματογράφοι άλλαξαν – και επέζησαν. Το περιτύλιγμα άλλαξε, όχι όμως το προϊόν μέσα σ’αυτό.

Πολλοί από μας μεγαλώσαμε με τα 45άρια και τα 33 LP μουσικής. Ακολούθησαν οι κασέτες, ακόμη και οι ειδικές κασέτες αυτοκινήτου. Τα Walkmans των 80’ς έδωσαν τη σειρά τους στα ipods και αυτά έγιναν με τη σειρά τους κάτι άλλο. Το περιτύλιγμα άλλαξε, το προϊόν παρέμεινε.

Στο χώρο του βιβλίου, για πολλά χρόνια δε φαινόταν να αλλάζει τίποτα. Ώσπου έγινε η επανάσταση με το πρώτο μεγάλο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο. Ακολούθησαν τα ηλεκτρονικά βιβλία. Ο κόσμος έλεγε ότι ήρθε το τέλος του χάρτινου βιβλίου. Στο μεταξύ, οι βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο μοιάζουν όλο και περισσότερο με βιβλιοπωλεία. Ένας κόσμος άνω κάτω…

Τελικά, πώς θα είναι οι νέοι χώροι που θα φιλοξενούν βιβλία; Θα είναι βιβλιοπωλεία; Βιβλιοθήκες; Βιβλιοθηκοπωλεία; Εκδοτικοί χώροι; Κάτι άλλο;

Θα το ανακαλύψουμε μαζί όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Στο μεταξύ όμως,

Το περιτύλιγμα αλλάζει – το προϊόν παραμένει και συνεχίζουμε:

• Για να φτιάξουμε και να εκδώσουμε μαζί το βιβλίο σας.
• Για τη δημιουργία βιβλιοθήκης για επιχειρήσεις
• Για επαγγελματικά δώρα
• Για παραγγελίες βιβλίων από το εσωτερικό και το εξωτερικό

και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πρόταση συνεργασίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα ανταποκριθούμε άμεσα.
Στη διεύθυνση: Πανεπιστημίου 15, Αθήνα 105 64 στον 1ο όροφο.
Στον ιστότοπο Ελευθερουδάκη: www.books.gr
Facebook: www.facebook.com/books.gr
Twitter: twitter.com/books.gr
Στα τηλέφωνα: 210 3258 440, 210 3317 609
Στο email: eleftheroudakispublications@gmail.com και internet@books.gr

Υ.Γ. Σας περιμένουμε στο μεγάλο μας bazaar

15-26 Σεπτεμβρίου
Δευτερα + Τετάρτη 9.00 -19.00
Τρίτη + Πέμπτη + Παρασκευή 9.00 – 21.00
Σάββατο 10.00 – 18.00
με ασυναγώνιστες τιμές και βιβλία που αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία!

Η οικογένεια Ελευθερουδάκη Sofika Eleftheroudaki Marina Eleftheroudaki”

Το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη το επισκεπτόμουν συχνά και περνούσα αρκετό χρόνο εκεί σχεδόν σε κάθε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Η είδηση για το κλείσιμό του, παρόλο που με στεναχωρεί, μου δίνει ταυτόχρονα και μία ελπίδα αισιοδοξίας για το επόμενο βήμα. Το μυαλό μου είναι, όπως πάντα, με τους εργαζομένους που ελπίζω να διατηρήσουν με κάποιο τρόπο τις θέσεις εργασίας τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.