Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες

ena_poiima_gia_tous_prosfigesΗ πανελλήνια εκδήλωση “Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες” θα πραγματοποιηθεί σε 25 πόλεις και νησιά της Ελλάδας, στις 21 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Κύκλος Ποιητών με συνδιοργανωτές την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ και το Δίκτυο Εθελοντών που αναμένεται να λάβει παγκόσμιο χαρακτήρα και να έχει διεθνή αντίκτυπο, καθώς θα την αναλάβει και θα την διαχειριστεί το Παγκόσμιο Κίνημα Ποίησης (World Poetry Movement) με έδρα το Μεντεγίν, ενώ εμπλέκεται και το ΡΕΝ International.

Συμμετέχουν πολλές χώρες από όλες τις ηπείρους. Η Ελλάδα θα βρεθεί στο κέντρο του ποιητικού ενδιαφέροντος, διότι μέσω της ποίησης θα καταδείξει την ουμανιστική της πλευρά.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός του κοινού στο προσφυγικό ζήτημα, η συνεπακόλουθη, με όποια μορφή, αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού. Οι πόλεις στις οποίες θα γίνουν ανάλογες εκδηλώσεις στη χώρα μας είναι οι: Αθήνα, Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, Βόλος, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Κέα, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κως, Λάρισα, Λευκάδα, Λεχαινά, Μυτιλήνη, Ναύπλιο, Πάτρα, Ρόδος, Σάμος, Τήλος, Τρίκαλα, Τρίπολη, Χαλκίδα, Χανιά, Χίος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.